Babeczki mocno kakaowe
Składniki :
1 szklanka mleka
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru waniliowego
125 g masła
1 całe jajo
Przygotowanie :
Rozpuszczamy masło i przelewamy je do miski, dodajemy rozbełtane jajko i mleko. Do drugiej miski wsypujemy pozostałe suche składniki i dokładnie je ze sobą mieszamy. Następnie mieszamy ze sobą składniki mokre i suche (mikser nie jest potrzebny). Teraz można do ciasta dodać bakalie i/lub kilka kropel aromatu rumowego. Papilotki wypełniamy do połowy. posypujemy orzechami. Piekarnik nagrzewamy do 2000 pieczemy około 20 - 25 minut.
Składniki :
4 łyżeczki stołowe mąki tortowej
6 łyżeczek stołowych cukru
2 łyżeczki stołowe kakao
1 jajko
4 - 5 łyżeczki stołowe mleka
4 łyżeczki stołowe oleju roślinnego
0,5 łyżeczki stołowej proszku do pieczenia
kubek
Przygotowanie :
Najpierw mieszamy wszystkie suche składniki, następnie dodajemy jajko, mleko i olej. Mieszamy, wkładamy do mikrofali na 3 - 4 minuty ustawiając maksymalnie na 1000W. Ciasto można wzbogacić bakaliami oraz aromatem.
Cóż mi pozostaje życzyć prócz smacznego? Miłego pichcenia :-) A podczas pichcenia fajnie posłuchać muzyki. Mnie po głowie chodzi i tupie i natarczywie rytm wystukuje piosenka, której wprawdzie nie rozumiem, ale nadzieję pokładam, że jest sensowna :-)
Ach ten Goran...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz